Tain Dragos

Tain Dragos

Buyer Persona – Cum să creezi avatarul clientului ideal?

84 / 100

  Probabil ai auzit adesea despre avatarul clientului sau buyer persona însă n-ai știut exact la ce se folosește și ce înseamnă mai exact. 

Buyer Persona este mai mult de o generalizare…

Buyer-persona
Avatar-client
Ce-este-buyer-persona
Cum-faci-buyer-persona

 Asta pentru că în spatele avatarului se află oameni. Aceștia au frici, provocări. emoții , probleme, nevoi care trebuie rezolvate. În industria de marketing sunt denumiți prin generalizare grupuri țintă. Însă este mai mult de atât.

 În primul rând un avatar de client include preferințele lor, date demografice, pasiuni, dorințe, nevoi, care te ajută să personifici tot procesul, creând astfel o conversație prin mesajele tale de marketing.

De ce este important să creăm un avatar de client?

 Este important să construim un avatar cât mai aproape de realitate deoarece ne ajută să înțelegem nevoile clientului și modul prin care putem soluționa problema pe care o au acestia.

 Atunci când vei defini profilul acestuia, vei putea seta și adapta campaniile de marketing pentru un grad de satisfacție cât mai ridicat și pentru a-ți atinge obiectivele.

 O tehnică folosită de marii scenariști este aceea de a sta efectiv în mediul în care se regăsesc personajele despre care doresc să scrie. 

Practic atunci când un scenarist trebuie să construiască profilul unui personaj, va trebui să-l creeze până la cel mai mic detaliu. Astfel,  scenaristul poate merge în mediul din care personajul provine. 

 Observa, scrie până când va avea caracteristicile precise ale personajului său. Poate sună ciudat, însă funcționează pentru ei și poate funcționa pentru tine atunci când vrei să pornești un blog, un business sau vrei să lansezi un produs.

Buyer-persona
Avatar-client
Ce-este-buyer-persona
Cum-faci-buyer-persona

Cum se aplică asta în business?

 De exemplu, vrei să-ți deschizi  o afacere care dorește să învețe oamenii în vârstă despre digitalizare și cum pot folosi sau cumpăra în siguranță pe internet.

 Pentru a înțelege cum interacționează acest tip de public, poți testa asta chiar pe rudele tale mai în vârstă. Da, da, vei sta cu ei, îi vei învăța chiar tu, îi vei asculta, îi vei înțelege și vei nota.

 Ulterior vei vedea nevoile persoanelor și dificultățile lor și astfel vei putea generaliza sau forma un avatar de client pentru a adapta mesajul și businessul tău.

 Nu știu cât de bine am explicat acest proces, dar te asigur că modul de creare e mult mai ușor.

 Am ales să ofer chiar avatarul clientului pe care eu l-am creat pentru acest blog, iar la final poți descărca template-ul pentru a-l folosi și tu.

Creare  Buyer Persona (Avatarul Clientului)


El e Victor 👇

Buyer-persona
Avatar-client
Ce-este-buyer-persona
Cum-faci-buyer-persona

Și acesta este un model simplu pentru care mi-am definit o parte din publicul meu țintă.

Numele brandului: taindragos.ro

USP – Digital Marketing Explorer

Buyer Persona / Avatarul clientului

Cine este audiența ta, ce problemă are și cum poți s-o rezolvi tu pentru ei?

 Audiența mea este formată din oameni din industria de marketing, antreprenori sau wannaprenori, persoane din domenii creative precum fotografia și publicitate.

Problema – Găsirea informațiilor utile într-o manieră cât mai simplă din domeniu de digital merketing și părțile conexe ale acestuia.

Ce încercă să obțină? – Informații de marketing digital

Nume: Victor

Vârsta: 35 de ani

Sex:  Masculin

Locația: România

Ocupație: Antreprenor, pasionat de marketing

Pasiuni: Digital marketing, fotografie, copywriting & content writing

Problema specifică: O mare de informații din domeniul de marketing, stufoase sau prea banală. Aceștia caută informația utilă, într-o formă cât mai simplă pentru a o putea pune în aplicare.

Unde caută informația?

YouTube – Content Video

Google.com – Articole pe blog

Grupuri de facebook

Template Gratuit – Aici

+ Câteva întrebări pe care le-aș adresa unei Persona

Care este cea mai mare realizare a ta?

Ce te împiedică să realizezi asta?

Ce te deranjează cel mai mult la produsul/brandul x?

De ce astfel de întrebări?

Pentru că am spus-o și la început. În spatele avatarului se află oameni. 👨

taindragos.ro

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email